luni, 8 aprilie 2013

Dumnezeu cere bani si scari de 100.000 de euro!!!

Astazi am aflat un lucru foarte important pentru cultura mea generala : ca sa vorbeasca cu Dumnezeu, un crestin trebuie sa calce pe scari de 100.000 de euro, caci doar asa va simti prezenta Lui !
Ok, nu n-am innebunit si nici nu-s ateista.
 Pur si simplu sunt revoltata pentru ca in timp ce stateam eu asa lungita in fotoliu si ma uitam la stiri, vad un nene care cica de meserie e Popa. Pana aici, nimic interesant, dar cand vezi ca domnul prezentabil ce are meseria de Popa se infoaie in "pene" cand e intrebat de reportarita de ce costa 100.000 de euro reabilitarea scarilor Catedralei din Timisoara, te apuca toti dracii...
Ce, daca o sa calc pe scarile alea imi va ierta Dumnezeu pacatele?
Acum sincer, cu banii aia mai bine ajutau familiile sarace, faceau o scoala pentru copiii nevoiasi sau cu dezabilitati, orice altceva...Inteleg (ma rog, fac eforturi majore pentru a intelege) ca acele scari necesita reabilitate, dar fa-le frate scari normale, nu le fa de  100.000 de euro cand mii de familii mor de foame in tara asta!
Aaa si acum stiu ce va urma...critici, multe critici din partea celor care se dau adevarati crestini, care postesc de fiecare data cand au ocazia, bla bla bla, dar care uita ca sunt crestini cu prima ocazie cand vad banul, mdea cunosc multi din astia.
Si ca sa lamuresc si o intrebare care ma astept sa-mi fie adresata "Waii dar tu nu crezi in Dumnezeu?". Raspuns: Ba da, cred si cred foarte sincer(etee ca la asta poate nu te asteptai :p ), sunt un om normal, merg la Biserica (nu doar de Craciun si de Paste), ma rog, imi ajut aproapele( uneori poate prea mult, incat uit ca mai sunt si eu pe pamant), insa sunt scarbita de tot felul de smecherii care se fac in acest domeniu si de preotii care inainte de slujba , beau cam tot "sangele lui Hristos" ca deee....ei au asa o relatie mai buna si pe ei îi iarta Dumnezeu. Asadar, cred in Dumnezeu si in Fecioara Maria, in Sfinti si in minuni, dar nu cred in preoti falsi, biserici construite cu sute de mii de euro si catedrale cu scari de 100.000 de euro.
Pentru a vorbi cu Dumnezeu nu trebuie sa calci pe scari de 100.000 de euro, e suficient sa te rogi, in orice loc, dar daca totusi vrei sa o faci intr-o biserica, El te aude si in una de lemn...

10 comentarii:

  1. Stii cum e .. daca simti nevoia sa te rogi, mai bine o faci acasa, in intimitatea ta! Dumnezeu te aude, oriunde te-ai ruga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, despre asta vorbesc! Nu trebuie sa ai nici bani si nici sa calci pe scari de granit, beton, etc...

      Ștergere
  2. bun articol. felicitari!

    vezi pune si tu nume si site aici sa te poata comenta lumea Ș)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet pentru apreciere :D
      O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  3. Eheee, aici e mult de discutat, dar nu pot decat sa-ti dau dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da stiu, se pot declansa adevarate discutii interminabile pe acest subiect.
      Te pup :*

      Ștergere
  4. Oamenii tind sa confunde credinta cu organizatia asta administrativa numita Biserica. Cat despre apucaturile popilor, s-a vorbit destul si se va vorbi in continuare degeaba. In orice caz, desi n-as vrea sa mai intru in detalii, achesez total la parerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea,ai atins un subiect fooarte important dupa parerea mea!
    Chiar astazi stateam de vorba cu o prietena si i spuneam cata neincredere am eu in''popii'' din ziua de astazi ! Tocmai pentru faptul ca sunt un om credincios si stiu ca exista un Dumnezeu acolo sus pot sa spun cu mana pe inima ca raul isi baga coada tot mai mult in ultima vreme.Si nu e vorba doar de bani,ci si de hotii,relatii sexuale si alte cele "mititele'' pe care le fac dragii nostrii''popi''.
    P.s: am incercat sa iti las de pe wordpress comentariu,insa nu merge:(. Sunt''Jurnalul unui suflet''.

    RăspundețiȘtergere