sâmbătă, 13 aprilie 2013

"Imi permit sa stau in usa!"

Fiind studenta, circul zilnic cu autobuzul, caci acesta este "trasura magica" care ma duce la facultate, iar cand spun "trasura magica", stiu ce spun! In autobuze gasesti tot ce vrei, dar si ce nu ti-ai imaginat pana-n momentul acela (cand ai gasit): batrani obositi, bolnavi, muncitori din fabrici, copii plangaciosi sau zglobii, tineri linistiti sau rebeli, etc. Parca zici ca autobuzul este sala de sedinta a mai multor genuri de oameni.
In autobuz, l-am gasit si pe el: acel individ care indiferent cat e de gol autobuzul ghiciti unde sta? Raspuns: in usa. Da domnule, el vrea sa fie primul cu care sa dea ochiii ce-i care urca nevinovati in mijlocul de transport. Aici ori am eu o problema, ori tanarul din usa! A pai sa-mi fie cu iertare, de ce dracu stai in usa cand in autobuz sunt locuri libere? Aaa "Domnul" doreste sa stea in picioare! Foarte bine, sa stea unde vrea el si pe acoperis, dar nu in usa, caci urasc cand ma lovesc de cate unu cat dulapul atunci cand vreau sa cobor. Iar cand il intreb politicos "Cobori?" , se uita la mine mirat . Adica, domnule, cum mi-am permis eu, o simpla fata, sa-l intreb pe el, ditamai omul?
Aaa si dupa ce ca nu schiteaza nici cel mai mic gest de a-mi face loc, mai sunt intampinata si de multimea care urca in autobuz fara a avea rabadare sa coboare pasagerii. Nu-i suficient ca domnul din usa isi permite, mai trebuie sa vina si o duduie cu niste sacosele , sa se impinga pentru ca ea doreste sa fie prima care pune piciorul in trasura magica.
Si unde credeti ca se propteste duduia? Fix in usa, sa faca front comun cu tanarul impunator.
In curand o sa fim nevoiti sa le platim si taxa de intrare in autobuz!
sursa foto


2 comentarii: